Tokyo AMR One-Health Conference Agenda

Online, February 28th, 2024, 11:00-17:00 (JST, UTC+9)

Objectives

- 1. Share progress in implementing, updating and monitoring and evaluation of AMR National Action Plans following the One-Health approach in the Asia-Pacific.
- 2. Showcase available resources to support accelerating actions to fight AMR in countries in the Asia-Pacific.
- 3. Share and discuss progress made by the four working groups in 2023 and plan activities for 2024 especially toward the UNGA High-Level Meeting.

Working Group

4 working groups on 4 pillars of ASPIRE		Chair country/organization	
1	Surveillance system and laboratory network	Japan, Prof. Motoyuki SUGAI, National Institute of	
		Infectious Diseases	
2	Health-care management	Japan, Dr. Takuya YAMAGISHI, National Institute of	
		Infectious Diseases	
3	Antimicrobial access and regulation	WPRO, Dr. Takeshi NISHIJIMA	
		Japan, Dr. Norio OHMAGARI, National Center for	
		Global Health and Medicine	
4	Research and development	Thailand, Dr. Prasit PALITTAPONGARNPIM, Mahidol	
		University	
		Singapore, Dr. Li Yang Hsu, National University of	
		Singapore	

ASPIRE: The Asia-Pacific One-Health Initiative on AMR to jointly identify and tackle challenges posed by AMR in the Asia-Pacific region by drawing a roadmap to actualize the regional frameworks on AMR in the four priority areas of work

Agenda

Time in Tokyo (UTC+9)	Agenda Items	Presenter			
10:00-11:00	Please LOGIN to check the connection, camera and microphone setting.				
	Opening Session				
	Opening speeches	MHLW, Japan MAFF, Japan			
11:00-11:30 (30min)	Keynote speech on G7 AMR/One Health approach	MHLW, Japan			
	Keynote Speech toward UNGA	WHO			
Session 1	Progress of National Action Plans on AMR through One Health Approach Session chair: Dr. Benyamin SIHOMBING, SEARO				
11:30-12:10 (40min)	Progress of National Action Plans	Three countries			
12:10-12:20 (10min)		Break			

Session 2	0	Resources for Countering AMR HOWDEN, Dr. Dong Chan MOON		
12:20-13:30	Technical assistance in the framework of WHO-CC	Prof. Benjamin HOWDEN, Doherty Institute, The University of Melbourne, Australia Dr. Dong Chan MOON, Korea National Institute of Health, Republic of Korea Prof. Motoyuki SUGAI Dr. Norio OHMAGARI		
(70min)	Support for developing countries	Fleming Fund		
	Regional Initiative	TATFAR		
	The 4 th high-level ministerial conference on AMR in Riyadh	Kingdom of Saudi Arabia		
13:30-13:40 (10min)		Break		
Session 3	Update on AMR through One Health Approach Session chair: Dr. Takeshi NISHIJIMA			
	Update on AMR and antimicrobial residues in the food industry	FAO		
13:40-14:20 (40min)	Update on AMR in the environmental sector	UNEP		
	Update on AMR in the animal sector	WOAH		
Session 4	Working groups discussion Session chair: Prof. Motoyuki SUGAI			
14:20-14:40 (20min)	Progress report in 2023 from 4 working groups	WG1: Prof. Motoyuki SUGAI WG2: Dr. Takuya YAMAGISHI WG3: Dr. Norio OHMAGARI WG4: Dr. Li Yang Hsu		
14:40				
14:40-15:40 (60min)	<working groups="" session=""> - Introduction - Group discussion - Setting goals and work plan - Preparation for short presentation</working>	WG1: Prof. Motoyuki SUGAI WG2: Dr. Takuya YAMAGISHI WG3: Dr. Norio OHMAGARI WG4: Dr. Li Yang Hsu		
15:40-15:50 (10min)	:50 Break & Reconnect to plenary session			
15:50-16:40 (50min)	<plenary session=""> - Short presentations on working groups - Q&A - Comments from participants</plenary>	WG1: Prof. Motoyuki SUGAI WG2: Dr. Takuya YAMAGISHI WG3: Dr. Norio OHMAGARI WG4: Dr. Li Yang Hsu		
Closing Session				
16:40-16:45 (5min)	Wrap-up of entire conference	MHLW, Japan		
16:45-16:55 (10min)	Keynote speech toward UNGA	Mr. Yasuhisa SHIOZAKI, Global Leaders Group on Antimicrobial Resistance		
16:55-17:00 (5min)	Closing speech	MHLW, Japan		